23 november, Beweegteam Waadhoeke zou graag even jullie aandacht willen!

Wat: QR-code project de weg naar het golden Ticket van Waadje

Voor wie: Alle basisschoolkinderen uit groep 3 t/m groep 8 uit de gemeente Waadhoeke

Waar: In alle 41 dorpen van Waadhoeke. Het beweegteam gaat in alle dorpen stickers plakken met QR-codes. De QR-codes verwijzen je door naar filmpjes waar challenges in te zien zijn. We willen de kinderen uitdagen om mee te doen.

Wanneer: De aftrap dag is maandag 7 december. De kinderen krijgen op school de kleurcodekaart, de eerste zwarte QR code sticker word in de klas gescand, en het instructiefilmpje komt tevoorschijn. (deze actie kost max. 15 min van de lestijd)

Hoe: Met een telefoon of tablet met internet. Met de camerafunctie scan je het logo en word je doorgestuurd naar de website. Gaat dit niet automatisch dan moet je een QR code scanner app downloaden.

Vervolg: De kinderen gaan na schooltijd opzoek in hun dorp/wijk naar de andere 7 stickers. Alle stickers gevonden? Dan heb je de code gekraakt. Hier kun je een golden ticket mee winnen (uitnodiging voor een sportfeest van Waadje). Heb je de challenges uitgevoerd, gefilmd en opgestuurd?  Dan kun jij met je klas de klassenprijs winnen. Dat is een gadget voor de hele klas!

Kosten: Tuurlijk niet! Het geeft energie als je mee doet!

Volledige info in de bijlage

28 oktober, Sirkelslag Kids (info vanuit de Gideonkerk)

Op avontuur met Paulus.

Een spel waarin we online strijden tegen andere groepen door heel Nederland!

Opgave vóór 11 november bij
Dick Sluiter: 06-20414419 óf via
jongerenpastor@gmail.com

zie poster in de bijlage. (alleen voor Mijn School))

9 oktober, Voorleeswedstrijd en boekenmarkt

Vrijdag 9 oktober hebben wij ter afsluiting van de Kinderboekenweek een boekenmarkt en een voorleeswedstrijd gehouden. Op het leerplein waren allemaal boeken uitgestald. De kinderen hebben een boek uitgezocht die ze mee naar huis hebben genomen.

In de middag hebben we de voorleeswedstrijd gehouden. Hierin streden de kinderen uit groep 7 en uit de groepen 8 tegen elkaar voor de titel: Voorleeskampioen Slotschool 2020. Daarnaast gaat de winnaar door naar de regionale voorleeswedstrijd. In de week vooraf hebben de kinderen fanatiek geoefend. Er werd eerst in de eigen groep gestreden voor een plek in de finale. Hierin hebben de kinderen uit de eigen groep voor jury gespeeld en deze taak werd zeer serieus genomen. Uiteindelijk zijn er uit iedere groep 2 kinderen gekozen die de klas vertegenwoordigden in de finale. Dit waren: Indra, Rieneke, Femke, Sanne R, Doutzen en Susan.

De kinderen werden beoordeeld door een jury bestaande uit: juf Margriet, juf Jacintha en Wiep (van de bieb).

Uiteindelijk is Doutzen de winnaar geworden. Doutzen zal onze school gaan vertegenwoordigen tijdens de regionale wedstrijd in de Korenbeurs in Franeker.

We wensen Doutzen heel veel succes!

Hieronder hebben we een foto toegevoegd van Doutzen. In het album op mijn school staan meer foto's van de activiteiten.

We wensen iedereen een prettige vakantie!

Team Slotschool.

25 augustus, Top arrangement BSO

Vanaf September beginnen we weer met het Top- Arrangement op BSO de Arebaar in Sint Annaparochie. Het TOP-Arrangement is voor alle kinderen van de basisschool en kinderen uit de buurt. Uw kind hoeft dus niet van de buitenschoolse opvang gebruik te maken, om deel te nemen aan de activiteiten van het TOP-Arrangement. Om de kinderen kennis te laten maken met verschillende disciplines biedt Stichting Kinderopvang Friesland een boeiend, leeftijdsafhankelijk en gedifferentieerd aanbod op het gebied van Kunst & Cultuur en Sport & Spel. Het TOP-Arrangement bestaat uit activiteitenblokken van 8 schoolweken. Om de 8 weken vindt er dus weer een nieuw aanbod plaats. Afhankelijk van de wensen van de kinderen en de ouders wordt het activiteitenaanbod samengesteld.

Aanmelden kan via https://shop.kinderopvangfriesland.nl/

Voor het aanbod; zie bijlage (alleen op ouderportaal)

31 maart, Boodschap van de kinderburgemeester

Voor alle kinderen:

In de link hieronder staat een boodschap van de kinderburgemeester van de Waadhoeke

26 januari, Trefwoord (levensbeschouwing)

Week 5 t/m 7 (27 januari t/m 14 februari):

Zorgen

Inhoud:

• Zorgen, verzorgen en verzorgd worden.
  • Zorgeloosheid en een zorgzame samenleving.

Bijbel:

• Petrus’ schoonmoeder (Lucas 4, 38-41);
  • De centurio (Lucas 7, 1-10);
  • De barmhartige Samaritaan (Lucas 10, 33-37);
  • Maria en Marta (Lucas 10, 38-42);
  • De kromme vrouw (Lucas 13, 10-17);
  • De blinde te Jericho (Lucas 18, 35-43).

Week 8/9 t/m 11 (17 februari t/m 13 maart):

Ontbreken

Inhoud:

• Ontbreken en missen.
  • Verliezen en opzoeken.
  • Het feest van het terugvinden.

Bijbel:

• Het verloren muntje, het zoekgeraakte schaap, de weggelopen zoon (Lucas 15).

12 september, Kalender 2019-2020

De kalender voor dit schooljaar kunt u vinden onder 'documenten' in het ouderportaal.